Vi gjør aldrig narr av, erte, plage eller mobbe noen
Besvar for deg selv.
Beskriv hvordan det håndteres om dette skulle skje.
Kommentarer
Vi gjør aldrig narr av, erte, plage eller mobbe noen
refleksjon, empati og toleranse er tre hovedfaktorer for å effektivt håndtere kommunikasjon og motstå verbal aggresjon og mobbing. Når en situasjon oppstår, identifiser årsaken til mobbing og aggresjon. det motsatte synspunktet er å forstå, forstå, fremheve. Analyser din egen og andres oppførsel i konflikter. Kun gjennom samtale, egenanalyse og avklaring med elev, foreldre, direktør, gjør dette det mulig å jevne ut eller eliminere mobbing, krenkelser mv.
Anastasiia2024-10-28 15:13:03[Svar] LinkMobbing
Forebyggende: temaarbeid, respekt for hverandre, godta ulikheter, jobbe med caser, samarbeid med foresatte, praktisk bevisstgjøring.
Christine
Om erting/plaging/mobbing skulle skje: viktig at vi voksne involverer oss, snakke med de involverte elevene, ordne opp mellom elevene, koble inn skoleledelse, foresatte (alt etter alvorsgrad), informere kollegaene, evt økt inspeksjon, daglige, etterhvert ukentlige samtaler: hvordan har det gått?2024-10-28 15:04:27[Svar] LinkGjør aldri...
Før mobbing er blitt en faktor:
Silja Kristianne
Steg 1: Lytte
Steg 2: Stille spørsmål for å oppklare eller støtte opp om beskrivelse
Steg 3: Tas opp med faglærere angående opplevelse av casen
Steg 4: Tas opp med ledelsen
Steg 5: Melding hjem med informasjon om hva som er kommet frem, hva som er gjort, og forslag til videre håndtering
Steg 6: Samtale med elever/lærere som blir nevnt av eleven som føler seg utsatt
Steg 7: Bedre samarbeid og kommunikasjon med foreldre til alle parter, men også klassen i sin helhet.
Steg 8: Arbeid inn i klassen som helhet. Sett inn større trykk på hva som foregår/ugreie ting som en generell del. Caser. Etikk og moral. Sola. Ansvaret ligger kollektivt. Fokus på at èn side har alltid flere sider. Ulike perspektiver. Kommunikasjon. Kroppsspråk.
"Jeg har ansvaret for hvordan motparten opplever det som blir sagt. Hva jeg har ment er egentlig irrelevant, har jeg fått noen til å kjenne på vonde ting, er det mitt ansvar og investere i tid til å forklare at det ikke var slik ment."
"Jeg har ansvaret for å gi uttrykk for hvordan jeg opplevde ting, men også ansvar for å forstå ting fra den andre sitt ståsted."
OBS! Er det varslet om mobbing, foreligger det en struktur og retningslinjer for håndtering. Punktene her gjelder erting, plaging eller "narring".2024-10-28 15:02:25[Svar] LinkGruppe 2
Sette seg selv i situasjon, som støtte til å forstå andres reaksjon på egen atferd. Hva kunne vært gjort annerledes. Løfte fram positive episoder som eksempel på andre måter å håndtere/takle utfordrende situasjoner på. Konsekvens:samtale med elev og hjem. Skjære opp, be om unnskyldning.
Karin2024-10-28 14:55:09[Svar] LinkHåndtering i klasserommet
* umiddelbar tilbakemelding til eleven om at sånn snakker vi ikke med hverandre (signal til den som kommer med en kommentar, tilhørerne og den som ‘rammes’ om at dette ikke er innafor)
Randi
* vurdere én til én-snakk ‘på gangen’ dersom det oppleves nødvendig - bevisstgjøre dem på hvordan det de sier påvirker de andres følelser
* fokus på oss selv som rollemodeller2024-10-28 14:54:19[Svar] LinkVi gjør aldrig narr av, erte,plage eller mobbe noen
vi respekterer hverandre. Vi hjelper alltid til med å løse situasjonen. hvis det er noen misforståelser, løser vi dem definitivt. hvis noen erte en annen eller mobbe noen,retter vi opp denne situasjonen i riktig retning. først snakker vi med elevene en-til-en, så går vi om nødvendig til rektor, og til slutt kaller vi foreldrene til skolen.
Olena2024-10-28 14:51:37[Svar] LinkGruppe 3
- kjennskap til elevene viktig for hvordan man griper fatt i det
Hege
- elevintervju
- klasse-/gruppesamtaler
- jeg gir beskjed til rektor og diskuterer saken med rektor
- deler bekymring med foreldre
- prøve å være i forkant gjennom arbeid med klassemiljø
- vi har små forhold og få å spille på når elever ikke finner felles interesser. Da må de læres å fortsatt oppføre seg og behandle hverandre med respekt.2024-10-28 14:50:46[Svar] Link